• Išparduota!

AVIETĖ REMONTANTINĖ 'HUSARIA' PBR

3,00 €
Šia preke domisi 2 lankytojai

Malina 'Husaria'

Desertinė veislė. Uogos dažnai naudojamos virtuvėje kaip desertų ir pyragų priedas.

Išparduota
Kiekis
0
Išparduota!

Remontantinė aviečių veislė. Uogos noksta du kartus, birželio mėn. pradžioje ir rugpjūčio mėn. viduryje. Uogos didelės, transportabilios, skanios. Išsiskiria dideliu derlingumu ir atsparumu ligoms. Jos daigai tvirti ir gerai išsišakoję, su įvairaus ilgio spygliais – trumpesniais ir ilgesniais, kas būdinga daugumai aviečių veislių.

Husaria aviečių vaisiai yra dideli, šiek tiek plaukuoti, šviesios spalvos, netamsėja po derliaus nuėmimo. Šios uogos yra ne tik skanios, bet ir sveikos, nes jose gausu vitaminų ir mineralų, tokių kaip vitaminas C, vitaminas K, magnio, kalio ir skaidulų. Dėl savo sveikumo ir skonio savybių Husaria aviečių uogos dažnai naudojamos virtuvėje kaip desertų ir pyragų priedas, taip pat kaip įvairių rūšių sulčių, uogienių ir konservų ingredientas.

Palankus dirvos tipas- drėgnas, nepermirkęs, purus dirvožemis. Tinkama vieta auginimui – apšviesta saulės.

Remontantinės avietės dera du kartus. Pirmas uždera ant pirmamečių stiebų rudenį ir dera iki pat šalnų, kitas – sekančių metų vasarą ant apatinės stiebo dalies. Norėdami gausesnio derliaus rudenį, daugelis sodininkų pašalina baigusius derėti stiebus po uogų nurinkimo. Norint derliumi mėgautis vasarą, pirmamečius stiebus po uogų nurinkimo patrumpinti iki 20-30 centimetrų. Surinkus uogas, rudeniniai stiebai šalinami nukritus lapams. Augti paliekama 10-15 stipriausių stiebų.

Parduodamas augalas atviromis šaknimis

AVIETĖ REMONTANTINĖ...

3,00 €