• Nauja

LIGUSTRAS 'VICARYI'

5,00 €
Šia preke domisi 2 lankytojai

LIGUSTRUM 'VICARYI'

Turime 20 vnt!
Kiekis
0
Galima užsakyti. Yra medelyne arba gausime artimiausiu metu. Gulbių g. 12, Raudondvaris (Molėtų pl.) Tel. +37062232888

VICARYI ligustras yra tankus krūmas su greitu augimo tempu. Lapija aukso geltonumo pavasarį ir geltonai žalia vasarą ir rudenį. Lietuvos klimate užauga iki 2 m aukščio. Stiebai statūs, su daugybe šoninių šakų. Lapai elipsiški, trumpai smailūs, prie pagrindo plataus pleišto formos, 6-8 cm ilgio ir iki 2 cm pločio. 

Žiedai maži, balti ir intensyviai kvepiantys. Žydi kekėmis iki 10 cm ilgio. Viename žiedyne gali būti iki 150 žiedų. Žydėjimas vyksta birželio ir liepos pradžioje. Rugsėjo mėnesį susidaro uogos, maždaug 0,6 cm skersmens . Iš pradžių būna žalios, rudenį - tamsiai mėlynos ir gana ilgai išsilaiko ant krūmų.

Pirmą kartą šią veislę aprašė Alfredas Rehderis žurnale Arnold Arboretum 1947 m. Veislės kilmė nėra visiškai žinoma. Vieni šaltiniai teigia, kad šią veislę Vicary Gibas atrado Midlsekso mieste, Anglijoje, apie 1900 m., kiti teigia, kad ją 1920 m. išrinko Beckettas Aldenham Mouse mieste (Anglijoje).

Dirva derlinga, drėgna, bet neužmirkusi. Vietau saulėta, dalinis pavėsis. Atsparus šalčiui, 5-8 zona.

Rekomenduojamas gyvatvorėms. Gražiai atrodo pasodinti fasadų fone arba augalų tamsiais lapais fone. Gali būti sodinamas į kompozicijas su kitomis veislėmis ir rūšimis. Labai atsparus oro taršai ir dirvožemio druskingumui.

Parduodamas augalas auga 2 litrų vazone, 20-30 cm.

LIGUSTRAS 'VICARYI'

5,00 €