KAIP IR KADA SODINTI ELEBORUS?

visibility11895 Peržiūros

Eleborai yra ilgaamžiai ir tvirti daugiamečiai augalai. Juos lengva prižiūrėti, jie visžaliai ir atsparūs šalčiui. Pasodinę juos tinkamoje sodo vietoje ir tinkamai jais rūpindamiesi, eleborai jus džiugins savo žydėjimu žiemą - ilgus metus. Šiais augalais taip pat galite papuošti savo balkoną ar terasą žiemos metu.

Tinkama vieta:

Eleborai teikia pirmenybę daliniam pavėsiui arba tamsesnei vietai, kuri vasarą juos apsaugo nuo vidurdienio saulės spindulių. Švelni žiemos saulė jiems augti netrukdo, taip pat lapuočių krūmai ar medžiai jiems gali suteikti reikiamą pavėsį nuo saulės kaitros. Kai kurios sniego rožės toleruoja saulėtesnę vietą. Pasodinus tinkamoje vietoje, čemerai augs dešimtmečius. Kasmet jie bus gražesni ir gausesni.

Geriausias sodinimo sezonas:

Geriausias laikas sodinti kalėdines rožes ar sniego rožes yra rugsėjo–gruodžio mėnesiai, kol žemė dar neįšalusi, bei pavasaris, kai žemė nebeįšalusi. Pasirūpinkite, kad būtų pakankamai vandens, ypač pasodinus. Vazonuose esantiems augalams niekada negalima leisti visiškai išdžiūti. Be to, užtikrinkite, kad išvengtumėte vandens pertekliaus (užmirkimo).

Optimalus dirvožemis:

Eleborai yra ilgaamžiai daugiamečiai augalai. Jei jiems tinka vieta, kur jie buvo pasodinti, jie ten vešės daugelį metų. Visos Helleborus Gold Collection® veislės teikia pirmenybę puriam ir kalkėtam dirvožemiui, bet taip pat auga ir kitose dirvose, kurios nėra linkę užmirkti.

Informacija: Helleborus.de

9 faktai apie Eleborus: ŽIŪRĖTI VIDEO

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis