• Išparduota!

ELEBORAS HGC® ICE N' ROSES® CARLOTTA

12,90 €
Šia preke domisi 2 lankytojai

NAUJIENA! HELLEBORUS X IBURGENSIS HGC® ICE N' ROSES® CARLOTTA

Išparduota
Kiekis
3
Išparduota!

Ice N' Roses rūšis buvo pakrikštyta 2018 m. valstybinės sodų parodos Bad Iburge proga. Kiekvienas žiedas yra tarsi mažas meno kūrinys, kuriame aplink auksinį centrą dailininkas sukomponavo subtilius kreminius tonus su stipria rožine spalva. Šio lengvai prižiūrimo žieminio daugiamečio augalo žiedai matomi nuo sausio vidurio ir džiugina akis augdami sode, vazonuose balkone ar terasoje iki vėlyvo pavasario.

Eleborai pasižymi labai plačia spalvų gama ir didele formų įvairove, taip pat dekoratyviais, blizgiais lapais su gražiu raštu. Ankstyviausios veislės pradeda žydėti lapkritį ir gruodį, kitos pražysta sausio ir vasario mėn., kad baigtų žydėti balandžio pabaigoje ir gegužės pradžioje. Šios nuostabios gėlės gali būti sodinamos tiek sode, pageidautina daliniame pavėsyje po medžių viršūnėmis, tiek ir vazonuose ar kitose talpose, skirtose terasoms, balkonams ar interjero dekoravimui, pvz. per Kalėdas ir ankstyvą pavasarį.

Aukštis: 50-60 cm;

Plotis: 60-80 cm;

Natūralus žydėjimo laikotarpis: nuo I mėn;

Vieta: dalinis pavėsis, dalinė saulė

Atsparumas šalčiui: labai atsparus

Sodinimo atstumas: 80 cm

Komponuojami su augalais: spygliuočiais, levandomis, paparčiais, hiacintais, narcizais

Sodinimo laikas sode: Pavasaris ir ruduo – kai žemė nesušalusi. Geriausia sodinimo vieta eleborams yra dalinis ar šviesus pavėsis su pralaidžiu dirvožemiu, kuriame yra daug humuso ir šiek tiek šarminis pH.

Bet kokiam komerciniam dauginimui reikalingas selekcininko sutikimas!

Parduodamas augalas auga 2 litrų vazone, pilnai išsivysčiusiu šaknynu.

ELEBORAS HGC® ICE N' ROSES®...

12,90 €