• Išparduota!

MEDLIEVA THIESSEN P13

9,00 €
Šia preke domisi 2 lankytojai

AMELANCHIER THIESSEN P13

Išparduota
Kiekis
0
Išparduota!

Kanadietiška veislė Dideli, saldūs ir aromatingi vaisiai. Šiaurės Amerikoje kilęs krūmas Thiessen yra vaiskrūmis, viliojantis ne tik harmoningu siluetu, bet ir gausiu pavasario žydėjimu, puikaus skonio vaisiais. Lapija įgauna nuostabų rudenišką oranžinės geltonos spalvos atspalvį. Veislė labai derlinga ir gausiai žydinti, labai atspari šalčiui, iki -30 °C ir tokioms ligoms kaip miltligė. Nors ir savidulkė, geresnį derlių gausite pasodinę dvi ar keliatą. Užauga 2-3 metrus aukščio ir 1,5-2 metrus pločio. Sodintinti saulėtoje, pusiau saulėtoje vietoje.

Parduodamas augalas P13 vazone.

"Thiessen" atsirado atsitiktinai aptikus laukinius A. alnifolia paplitusius Saskačevane (Kanadoje), kurį 1906 m. atrado Maria Thiessen. Po daugelio atrankų ši veislė buvo pateikta Kanados rinkai tik 1976 m. Vaisiaus dydis nurodytas kaip vidutiniškai 14,0 mm, todėl yra viena didžiausių rūšių. Vaisiai tvirti, saldūs ir sultingi, noksta tolygiai. Ši atmaina yra antra pagal komercinį auginimą po "Smoky". (1993)

Šaltinis: Patikslintas tarptautinis Amelanchier genties veislių ir gemalų registras, Annette M Zatylny, Richard G St-Pierre

MEDLIEVA THIESSEN P13

9,00 €