• Išparduota!

ŠALTEKŠNIS PAPRASTASIS 'FINE LINE' C15

36,00 €
Šia preke domisi 2 lankytojai

FRANGULA ALNUS

Siauras ir siauralapis krūmas labai gražus kraštovaizdžio architektūros elementas, idealiai tinka mažoms erdvėms ir auginimui vazonuose.

Išparduota
Kiekis
2
Išparduota!

Šaltekšnis paprastasis (Frangula alnus) 'FINE LINE' susidursite ir su kitu lotynišku vardu, mat anksčiau jis vadintas Rhamnus frangula.

Neįnoringesnį augalą už šaltekšnį sunku įsivaizduoti. Šaknų ilgis 2–3 kartus didesnis už antžeminę dalį, todėl jis išgyvena net pačioje skurdžiausioje dirvoje, gal tik auga truputį lėčiau. Be to, paprastasis šaltekšnis atsparus šalčiui ir gali apšalti tik esant žemesnei nei –40 ºC temperatūrai. Mėgsta šviesą ir geriausiai auga atvirose, saulėtose vietose. Augalas puikiai ištveria karpymą ir formavimą, todėl tinka gyvatvorėms.

Vertikaliai augantis lapuotis apie 1,8 m aukščio ir apie 0,5 m pločio laja. Lapai tamsiai žali, neįprastai siauri, 10 cm ilgio ir 0,5 cm pločio, rudenį nusispalvina ryškiai geltona spalva.

Šis augalas puikiai atrodo šalia putino, raudonojo šeivamedžio, šermukšnio, gudobelės, beržo, girinės obels, ievos, eglės, neaukštų spygliuočių – tujos, kadagio, kūgiškos kanadinės eglės. Manytume, kad sklype verta pasisodinti porą krūmų – tegul kaimynai galvoja, kokia gi čia egzotiška retenybė auga.

Parduodamas sodinukas 140-160 cm, auga 15 litrų vazone.

ŠALTEKŠNIS PAPRASTASIS...

36,00 €