SEDULA GRAKŠČIOJI 'VARIEGATA' C5

29,00 €
Šia preke domisi 2 lankytojai

CORNUS CONTROVERSA 'VARIEGATA'

Turime 5 vnt!
Kiekis
6
Galima užsakyti. Yra medelyne arba gausime artimiausiu metu. Gulbių g. 12, Raudondvaris (Molėtų pl.) Tel. +37062232888

Yra keletas medžių, kuriuos apibūdintume kaip kvapą gniaužiančius. Dėl daugiasluoksnės šakų išvaizdos šio nuostabaus medžio tiesiog negalima nepastebėti. Pakaitomis besikeičiantys lapai yra žali su plačiais grynai baltos spalvos kraštais, besitęsiančiais iki lapo krašto. Žalia dalis yra meistriškai dantyta, todėl kiekvienas lapas turi unikalų gražų raštą. Per atstumą bendra medžio išvaizda yra balta, o gerai išauginti egzemplioriai turi labai ryškų šakų sluoksnį, todėl atsiranda įprastas vestuvių torto medžio pavadinimas.

Cornus controversa gimtinė yra Kinija, Korėja ir Japonija. Tai sukėlė taksonomams tam tikrų iššūkių nuo tada, kai pirmą kartą buvo užfiksuotas XIX amžiaus pradžioje. Dauguma Cornus genties atstovų turi priešingus lapus. C. controversa turi pakaitinius lapus ir pirmą kartą buvo pavadintas Cornus macrophylla. Vėliau 1845 m. leidinyje jis buvo vadinamas Cornus brachypoda ir šis pavadinimas buvo priimtas Vakarų Europoje ir Amerikoje. Apie 1890 m. Veitch medelynai Ekseteryje, Anglijoje, pristatė margą formą ir pavadino ją Cornus brachypoda ‘Variegata’. Tai buvo danų botanikas ir chirurgas Nathaniel Wallich, kuris pasiūlė Cornus controversa pavadinimą, kurį naudojame šiandien, todėl C. controversa 'Variegata' dabar yra priimtas šio nuostabaus medžio pavadinimas.

Geriausiai auga šviesiame pavėsyje, gerai nusausintoje, derlingoje dirvoje. Gegužės mėnesį išauga nėriniuoti balti žiedai, kurie iki vasaros pabaigos išauga į juodas uogas, kurias pamėgo paukščiai. Žiedai suteikia nektaro bitėms ir drugeliams. Užauga 6-8 metrus aukščio ir pločio.

Atsparus šalčiui, 6-9 zona.

Parduodamas augalas 5 litrų vazone, 60-80 cm aukčio.

SEDULA GRAKŠČIOJI...

29,00 €